Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vivat Drahoš – prezident

Stojíme před druhým kolem druhé přímé prezidentské volby v českých dějinách. Ta minulá nedopadla dobře. Pevně doufám, že to letos napravíme.

Při minulé volbě vyhrál nepatrným rozdílem hlasů Miloš Zeman. Muž, který ve svém mládí coby předseda sněmovny, ale hlavně poté jako premiér, proslul řadou kontroverzních skutků. Ať to byla bamberská aféra, intriky proti jeho ve veřejnosti oblíbené stranické kolegyni Buzkové fabrikovanou aférou Olovo, zcela se znevěrohodnil, když po letitém slibování akce „čisté ruce“ nakonec uzavřel pakt s králem korupčníků Klausem podepsáním opoziční smlouvy a tradiční ODSácká korupce se pak zahnízdila i v sociální demokracii. Jeho ministr Beltrám z pouhé osobní zášti vyhodil z vedení aerolinek pana Jakubšeho, člověka, který aerolinky vytáhl z hlubokého ekonomického propadu, a dosadil tam svého kamaráda Tvrdíka, jenž je zase rychle do propadu vrátil. Premiér Zeman prodal po oddlužení Rakušákům Českou spořitelnu, která nyní už nenávratně zanáší zlatá vejce do zahraničí.

Nicméně potom odešel jako důchodce na Vysočinu, a tak se na jeho skutky jaksi pozapomnělo.

Když se pak do politiky vrátil za minulé prezidentské volby, zazářil svým šarmem a dostal se tak do druhého kola.

Byla smůla, že proti němu stanul Karel Schwarzenberg, který se čerstvě znevěrohodnil svým sepětím s Kalouskem. Když se pak ve 2. kole Miloš Zeman dopustil řady podpásovek, evidentních lží, jako například tvrzení, že Schwarzenbergova rodina kolaborovala s nacisty, že má na svém zámku v Německu vyvěšeny hitlerovské prapory......, nakonec těsně zvítězil. Na výsledku volby se potom už nic nezměnilo, když se Zeman později za vyslovené lži omluvil s tím, že mu to předložili jeho poradci, kteří nebyli přesně informováni !?!?!

 

Miloš Zeman sice přislíbil být prezidentem všech občanů, ale od počátku se o překlenutí rozporů mezi svými stoupenci a odpůrci nijak nesnažil. Naopak. Utužoval své fanatické voličské jádro neustálým nálepkováním a štvaním proti druhé polovině národa. Ať už proti Pražákům, proti kavárenským povalečům, proti intelektuálům např. lživým tvrzením o fascinaci Ferdinanda Peroutky Hitlerem, nebo proti jiným skupinám obyvatel. Zůstaly mu jeho špatné povahové vlastnosti z mládí, jako narcismus, mstivost a úskočnost, a s ohledem na svůj již pokročilý věk nyní nadto zcela pozbyl sebereflexe.

Jak dokonce nedávno zmínil Andrej Babiš, obklopil se špatnými rádci, kterým se podařilo vmanipulovat jej do role Putinova přítele a pokorného slouhy čínských komunistů.

Toto poklonkováním před rudým tygrem z východu se snažil národu prezentovat jako cestu k naší vyšší prosperitě (díky slibovaným čínským investicím), ale v tomto směru zase skutek utek. Číňané zde skupují jen takové podniky, které jim přinesou potřebné know how, ale investice, podporující naši (již nyní i bez nich dobře šlapající) ekonomiku, nijak nepodporují.

Je tak bilance pěti let Zemanova působení na Hradě skličující. Rozeštvaný národ, ostuda v zahraničí, nedůvěra v rovnou páteř politiků.

Naštěstí dnes ve 2. kole proti Zemanovi stojí Jiří Drahoš. Muž vzdělaný, člověk s širokým rozhledem, špičkový vědec a manažer, kterému se m.j. kdysi dokonce podařilo eliminovat ODSáckou snahu zlikvidovat Akademii věd. Vědeckou instituci nyní tolik potřebnou za nastupující 4. vědecko-technické revoluce. Muž poctivý a čestný, který se nijak nezapletl s minulým režimem. Muž, který má silnou snahu (a já věřím, že i schopnost) překonat rozdělení národa a tentokrát skutečně být prezidentem všech. Muž, který bude ctít ústavu a ústavní zvyklosti a nebude s ní zacházet „tvůrčím způsobem“, člověk, který nebude měnit názory bez závažných argumentů, jen proto, aby si dokázal, že on přece není idiotem.

Drahoš to ale nebude mít lehké. Opět proti němu stojí Miloš Zeman, který se nebude před 2. kolem štítit použít kdejakou špinavou podpásovku. Zeman, za jehož kampaní stojí zakomplexovaní členové trvale neúspěšné strany SPO, vedené trapným Velebou, který ani nedokáže vysvětlit, kde se vzalo jakýchsi pouhých 7 milionů na Zemanovu kampaň.

Již se objevily nové billboardy, které burcují proti Drahošovi sloganem „je to naše země“.

Ano, je to naše země a tak nechceme, aby se stala zemí Putinovou jako Krym nebo východní Ukrajina (již dříve Osetie a Podněpří). Nechceme se stát vazalem rudého čínského tygra na východě. Je to naše země a chceme, aby naší zůstala i nadále. Proto chceme zůstat zakotveni v Evropě i v euroatlantické obranné alianci. A právě to by mohl dále ohrožovat Miloš Zeman, kdežto Jiří Drahoš je pro mne bezpečnou zárukou stability.

 

Inu, netuším, jaké další intriky se tentokrát v Zemanově kampani objeví. Jen pevně doufám, že voliči budou přemýšlet. Pevně doufám, že neskočí na lep tvrzením o nějakých vlajkách s hákovým křížem, lživým tvrzením o Drahošově pedofilní orientaci, estébácké minulosti, jeho členství v tajných lóžích, atd. atd.

Kdoví, co za lži se ještě objeví.

 

Všechny, kdo si tento blog přečtou, naléhavě prosím. Nenechte se zmanipulovat lžemi a pomluvami od lidí z SPO, od nácka  Okamury, komunistů a jim podobných, třebas od kryptokomunistů v ČSSD, ani od všem dobře známého Topolánka. Pamatujte, že Jiří Drahoš svým dosavadním životem osvědčil vzdělanost, čestnost, spolehlivost a špičkové manažerské schopnosti. Je zárukou, že bude úřad prezidenta republiky vykonávat ku prospěchu všech občanů a věřím, že se mu během 5 let podaří naši nešťastnou rozeštvanost překonat a být skutečně prezidentem všech.

 

Nenechávejte, prosím, volbu ve 2. kole na druhých. Při vyrovnaných šancích může rozhodnut nakonec i jediný hlas !!!

Vzhledem k uvedenému Vás všechny, kdo tyto řádky čtete, prosím. Přijďte k druhému kolu prezidentské volby a volte Jiřího Drahoše.

 

Děkuji Vám.

Autor: Antonín Brzek | sobota 20.1.2018 18:46 | karma článku: 22,34 | přečteno: 889x
  • Další články autora

Antonín Brzek

Strany pro straníky, ODS nyní pro všechny?

Po kongresu ODS mě napadlo jediné. Vzpomněl jsem si na slavné heslo OF do voleb r. 1990: „Strany pro straníky, Občanské fórum pro všechny“.

22.1.2020 v 14:22 | Karma: 14,70 | Přečteno: 635x | Diskuse| Politika

Antonín Brzek

Máme koho volit

Skutečně, v nadcházejících sněmovních volbách máme koho volit. A nemyslím tím přehršle subjektů, kteří se letos o naše hlasy v mimořádném počtu ucházejí.

8.10.2017 v 19:24 | Karma: 13,30 | Přečteno: 610x | Politika

Antonín Brzek

Starostové bez lidovců.

V první polovině tohoto roku se vylíhla „Třetí síla“, dvojkoalice KDU-ČSL + STAN. Nyní tato koalice končí a je to škoda pro všechny.

2.8.2017 v 18:00 | Karma: 10,94 | Přečteno: 439x | Diskuse| Politika

Antonín Brzek

Na obzoru maskovaná hnědá koalice?

V sobotu na sjezdu SPO pan prezident těmto svým miláčkům doporučil spojit se ve volbách do sněmovny s fašizujícím Okamurou. Přitom navrhl tuto koalici zamaskovat jako „s podporou“, aby po příkladu Kalouska podfoukli zákon.

12.2.2017 v 8:12 | Karma: 18,97 | Přečteno: 1095x | Diskuse| Politika

Antonín Brzek

Dnešní česká pravice

Lídři ODS a TOPky se přetahují o to, kdo z nich má být lídrem na pravici. Stává se jím ale někdo zcela jiný.

5.2.2017 v 13:20 | Karma: 18,48 | Přečteno: 925x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Odpuzující. Strašit migrací je tak jednoduché, kritizoval Babiše ministr

24. dubna 2024  22:42

Ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák (STAN) v CNN Prima News vyčetl Andreji Babišovi...

Ukrajinci v branném věku budou moci získat pas jen ve vlasti, rozhodl Kyjev

24. dubna 2024  22:20

Ukrajinská vláda přijala rozhodnutí, podle něhož muži ve věku od 18 do 60 let budou moci získat...

Biskupové se distancovali od Zemanovy akce v Arcibiskupském paláci

24. dubna 2024  19:05,  aktualizováno  21:31

Pražský arcibiskup Jan Graubner se distancoval od akce, při které byla minulý týden v...

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč

  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 905x
MUDr. Antonín Brzek, psychiatr a sexuolog

Seznam rubrik