Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vážený kolego!

Vždy jsem vnímal ODS jako liberální stranu s klausovským, protievropským akcentem, kterým se mi jeví velmi nebezpečný pro budoucnost. A Zahradil v tom kurzu jako mnozí jiní odeesáci jede dál. Myslím, že se zbytečně bojíte tržního hospodářství jako hospodářství džungle. Toto strachuplné myšlení je pozůstatkem komunistického myšlení v nás, které se bojí svobodných, přirozených vztahů. Celých třicet let jsme stavěli na tom levičáckém sociálním až socialistickém inženýrství, což nás zahnalo do nepřirozených vztahů mezi lidmi! Podle mnohých politiků ODS není pravicová politika v Česku průchodná. Bohužel se jen populisticky přizpůsobují naší postkomunistické společnosti a pravdivých vztahů se bojí, jako mnozí z nás!

Pokud se týká KDU-ČSL. Čím více budou usilovat o pravicovou politiku se sociálním aspektem, postavenou na tržním hospodářství s pouze minimální, nezbytnou regulací a čím více budou tito politici autentickými křesťany hledajícími Ježíše Krista, jako byl Josef Lux a mnozí další, pak je budeme potřebovat v parlamentu! Mně nestačí rozumně konzervativní křesťansko-demokratický program, já hledám u KDU-ČSL křesťanskou autenticitu, která jen nezneužívá Hospodinova jména! :-)

0 0
možnosti
JJ

Lidovci kydali hnůj na Babiše stejně jako ostatní tzv. demokratické strany.Korupční historie lidovců je slabší než ODS - ovšem proto, že nikdy moc nevládli.

Jinak mě hrozně zajímá, jakou voňavku p. Fiala používá. Hádám, že nějakou sladkou.

0 1
možnosti
JK

Zdá se, že byste rád zakotvil (ideologicky) v ODS, pokud by ovšem nějaké ty drobnosti strana změnila, jenže ona je nezmění a tak vám nezbývá než souznít s KDÚ.

Nic dramatického, spíš by bylo divné, kdyby vám nějaká partaj sedla na 100%, vaše vyhodnocení se mi jeví jako celkem rozumný přístup.

Pokud jste ovce, nebo masochista, vyberete si stranu jednoho silného vůdce, necháte se jím střídavě odměňovat a bičovat a budete u toho slastně békat. A jakmile na vás někdo s blízké družiny vůdce ukáže prostředníček, tak jste v sedmém nebi.

Pokud máte jistou sebeúctu a umíte si svůj život řídit sám, pak to chce vybrat nějakou demokratickou stranu, kde lze uplatnit svůj názor, případně se s podobnými názory sdružit a určovat směr. Tohle je cesta o hodně složitější, cesta vývoje a změn, cesta objevování a zamítání, úspěchů i zklamání, ale o tom přece život je.

Můžete do nějaké strany vstoupit a snažit se udávat směr, nebo nemusíte, můžete volit pokaždé někoho jiného podle jejich programu, ale hlavně je nezbytné u toho přemýšlet, kriticky hledat pro a proti. Je možné se i aktivně zapojit, jako host na schůzi, na meetingu, nebo i na demonstraci můžete nasát informace. Pak zformujete svůj názor a někomu dáte svůj hlas.

1 1
možnosti
PK

V jedné věci jsem s vámi zajedno, KDU má dnes asi nejblíže ke konzervativní partaji a pan Jurečka je z nich první, který pochopil, že politika anti Antibabiš preferencemi nezahýbá,,,no a uvidíme co Trikolora..R^

1 1
možnosti
DR

Trikolóra není bohužel vůbec vidět čili nějakou iniciativou vůbec neoplývá jak by člověk očekával. A pokud to do voleb nezmění, tak bude mít rychlý konec.

1 1
možnosti
PB

P80e71t96r 33B41u15r70i58a20n

22. 1. 2020 14:46

Řekl bych, že ODS nechce zavést nijak neregulované tržní hospodářství, to opravdu ne. Ono by to v dnešním světě totiž ani nešlo.

3 0
možnosti

Svobodné, tržní hospodářství jen nezbytně regulované by bylo samozřejmě lepší než ta dnešní uregulovaná legislativní džungle bez svobodných a přirozených vztahů! A nelžeme si, že to v postkomunistické společnosti není možné! :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 905x
MUDr. Antonín Brzek, psychiatr a sexuolog

Seznam rubrik