Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Milí přátele, diskutéři. Jestliže byla matka kluků provdaná, pak se jí omlouvám. Pokud vím, média hovořila obvykle o jejím bývalém partnerovi, nikoliv manželovi. Více informací než z médií nemám.

Přes nedostatek informací je jasné, že norské úřady se zachovaly zločinně, nicméně po 4 létech odloučení nelze věc zjednodušit na vrácení majetku. Musí být respektován současný duševní stav těch chlapců, i když za něj nese odpovědnost Norsko, a zájmu dětí podřídit rozhodnutí soudu. Uvědomme si, že již 4 roky žijí v jiných rodinách !!! Smyslem mého blogu bylo nastolit pořadavek, aby se politika a právo dospěláka nenadřazovaly zájmu dětí, tedy aby věc posoudili odborníci a soud aby mohl rozhodnout dle jejich nálezu. Také, abychom se neopičili po zvrácených skandinávských vzorech, které jsou pro mnoho lidí u nás tak nevezpečně lákavé.:-)

0 1
možnosti
Foto

J26a10n85a 87M70a77j42o61v17á

14. 2. 2015 16:00

Ti kluci jsou ČEŠTÍ občané, kteří NIC zlého neudělali. A prvotním úkolem státu (vždyť proto státy vznikly) je postarat se o bezpečí svých obyvatel. Dovolit, aby o nevinných češích (zcela bez ohledu na jejich věk) rozhodovaly úřady ve zcela jiném státě je naprosto nepředstavitelné.

2 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
6 0
možnosti

horší je ztráta dítěte, když před zákonem byl rodič přece nevinný.

1 0
možnosti
Foto

Nemusíme nadřazovat zájmy matky, v zájmu většiny dětí je trávit dětství se svou vlastní matkou. Malé děti nemají na světě bližšího člověka než je jejich vlastní matka. Takže v zájmu zachování jejich psychického vývoje by bylo nejlepší, aby byly okamžitě vráceny matce. Úvahy o tom, kam děti nejlépe umístit, jsou na místě pouze v případech, kdy rodiče nežijí nebo nemají o děti zájem. U dětí, jejichž matka žije a má zájem je mít ve své péči, je snad situace jasná.

4 1
možnosti

Jelikož jsou děti už 4 roky mimo matčinu péči, situace opravdu jasná není.

0 3
možnosti

J26a54n 15F90r57o85l78í82k

13. 2. 2015 17:13

Jsem rád, že diskutující mají na rozdíl od pisatele článku správné informace. Ano, takto se pane doktore šíří bludy. Matka žila přece jen na hromádce a z toho vyvodíme, že vlastně ani svoje děti zas tak moc nepotřebuje.

2 0
možnosti

Já se bojím, že dost bludů je rozšířeno i mezi diskutujícími

2 0
možnosti
Foto

Hlavně by se řešení mělo maximálně urychlit. Umístění těch dětí do PP byl těžce chybný krok...

Jinak souhlasím s tím, že rušení Klokánků, popř. KÚ a DD u nás je velmi krátkozraké.

4 1
možnosti

Rodiče byli manželé, paní Michaláková se rozvedla až po nátlaku norské sociálky, že rozvod je podmínkou pro vrácení dětí.

6 0
možnosti

No, prý v rtrozhovoru v Respektu se ukázal jako pěknej psychopat. To jí musela poradit až sociálka?

1 0
možnosti

Paní Michaláková byla za svobodna Pavelková, takže otce dětí si zřejmě vzala. Nyní žije v nesezdaném partnerství, což s případem dětí nijak nesouvisí.

6 0
možnosti

J64a76r18a 38R79a27n90k

14. 2. 2015 4:41

Nema strach, ze by ji mohli sebrat dalsi deti, ktere zrejme s novym partnerem bude mit?

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS