Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VU

Autor má široké politologické znalosti a myslí to dobře. Avšak podívejte se, co MUDr. Antonín Brzek psal před rokem (viz jeho blog). Jeho nynější strach z migrantské krize přichází s neodpustitelným zpožděním, loni před týmž zavíral oči. Totéž ta "hodná holka Stasi?" A. Merkelová: Vždyť migrantskou krizi spoluzpůsobila a nese v té souvislosti myslím těžkou (nepřímou) spoluvinu za množství zavražděných občanů Francie, Belgie, Německa ... Jak to, že taková poblouzněná, zatvrzele samolibá a takřka nekorigovatelná osoba (Merkelová), neúmyslně? škodící evropským národům, je dodnes v čelné funkci německého státu? A co si to p. A. Brzek vůbec dovoluje, když ve svých textech naprosto ignoruje skutečnost, že sedmdesát až osmdesát procent občanů naší vlasti představují ateisté? Neboli lidé, kteří smyšlený obraz pánbíčka "opustili" už v raném dětství, přesněji řečeno, o nějakém pánbíčkovi nikdy ve svém životě fantazírovat ani nezačali. Doktora A. Brzka mám rád jako člověka, ale z právě mnou uvedeného důvodu jej za demokrata považovat žel nemohu. Neboť A. Brzek vůbec nerespektuje svobodu vyznání, jejíž jednou podobou či formou je ovšem i ateizmus. On jen a jen agituje. A. Brzek nám neustále přednáší a káže o svém pánbíčkovi, jako kdyby mu ten nadpozemský coby Franta ze sousedství dvakrát denně klepal dlaní na rameno. Autor žel zneužívá literárně slavnou tezi "..., opustíš-li mě, zahyneš" k dosti trapné propagaci katolicizmu. Zmíněná teze "Opustíš-li mě, nezahynu ..." se totiž ve skutečnosti týká a týkati má našeho láskyplného vztahu k vlasti. A povšimněme si prosím, že pojem "Česká republika" se v tomto Brzkově textu (a zřejmě i v jeho textech ostatních) vůbec nevyskytuje. Je to proto, že A. Brzkovi na ČR a českém národě vůbec nezáleží. Takových kosmopolitů, kteří kupodivu rádi přijímají a prezentují roli pouhých slouhů Vatikánu a Berlína, můžeme ve svém okolí či regionu potkat více. Osobně se za ně docela stydím. A omílaný pojem "evropské hodnoty" se mi už protiví.

0 0
možnosti
JT

Mezinárodní situace, válka v Sýrii, Islámský stát a jeho smrtící islámská ideologie, naprosto zbyrokratizovaná a strnulá EU se svými představiteli, -nevzdělaným Schulzem, naprosto nezúčastněným a jen na své zájmy myslícím Junckerem, s Mogherinni, která má evropské fórum je jako atribut sexapelu, a s "hodnou holkou" Angelou Merkelovou, která je v zajetí pseudohumanistické ideologie bez představivosti dopadů masivního přílivu uprchlíků, kteří ne vždy přicházejí ze Sýrie, a rozhodně ne vždy s dobrými úmysly, pokleslá morálka v evropských zemí, vzdálená od křesťanských hodnot na míle - to jsou okolnosti, které jsou tak těžké, že k nějakému skutečně rychlému a mírovému a uspokojivému řešení, rozblázněné a ve válkách se potácející Evropy a blízkého východu, je rozhodně dál než blíž. Očekávat pomoc od EU, OSN, od NATO, od Putina(hahaha) se nejeví jako realistická úvaha. Ani země Visegradu nespojuje jedna politická vize, ale snad na této úrovni by v nouzi nejvyšší nějaká společná akce možná byla, ale...zase to má víc "ale" než pozitiv. Bohužel mám dojem , že vaše úvaha o znovu uschopnění Evropy je na smetišti dějin. To by se prostě musely, a to nejpozději ihned po Brexitu, dít jiné události!! (Odstoupení vlády EU, program integrace států a jeho neodkladné uskutečňování v konkrétních krocích, skončit by musela arogance Německa a Francie v prosazování jedině správných názorů na řešení situace, přehodnocení migrační politiky, účinná obrana schengenského prostoru, atd.atd.atd. A co se děje?- Do Itálie proudí desetitisíce migrantů hlavně z Afriky, Erdogan stále vydírá, že otevře stavidla s migranty z blízkého východu a pustí je do EU, představitelé EU trvají na povinných kvótách rozdělování migrantů, na něčem tak nepřijatelném, že to je jistý nástroj jak Evropu rozbít napadrť!!) Státy se vyzbrojují a vyzbrojují své potenciální protivníky.Teď se jen modlím, aby se neobjevil nějaký "vůdce" co nás zachrání. Modlím se, aby se v Bruselu probudili, nebo spíš, aby je osvítil Duch.

0 0
možnosti

Mám obavu, že je to přesně obráceně.

Nebo si snad myslíte, že Řekové by si nechali nalézt do země statisíce nechtěnců i v Evropě s hlídanými hranicemi? Ne, oni předpokládali, že je nějakým způsobem "pošlou dál", do atraktivnějších států.

Technické prostředky na zásadní omezení migrace mají - řecká armáda je dobře vybavená a námořní hranici s Tureckem mají pod dohledem.

I teď je znát, že Italové se začínají pokoušet aspoň udržet ilegály na jihu, protože je nikdo od nich nechce brát.

2 0
možnosti
Foto

souhlasím v bodě kde hovoříte o nutnosti lidského přístupu při řešení situace imigrantů-rozpaky ve mně budí myšlenka, že Boha potřebujeme abychom konali dobro-dobro konám ze své podstaty protože to tak cítím a ne kvůli náboženskému přesvědčení

a nesouhlasím že ženy k přílišné orientaci na kariéru nutí současná rétorika-velký podíl na to mají sami muži-k manželce starající se jen o rodinu se často nechovají s dostatečnou úctou což se projevuje například i tak, že při rozvodu nejsou ochotní ocenit vše, co pro ně za léta společného života vykonala-jinými slovy, práce v domácnosti má nulovou hodnotu-takže když muž odkopne padesátiletou ženu aby se oženil s mladou, odkloní peněžní prostředky tak aby se nemusel s ženou dělit-peníze přece vydělal on! Takže není divu že ženy, místo aby třicet let nejproduktivnější části života věnovaly péči o muže, který ji pak vymění za mladší, pracují na tom, aby se zabezpečily na léta stáří-podle statistik ženy v důchodovém věku mají u nás mnohem nižší životní úroveň než je v Evropě běžné

2 1
možnosti
Foto

Domnělý problém s uprchlíky snažícími se dostat do Evropy je dalším lidským necivilizovaným neštěstím a barbarstvím plynoucím z existence zločineckých autoritářských organizací, které se stavějí do pozice oprávněných vlastníků každého čtverečního metru Evropy (Státy). Jde o uměle rozdmýchanou nenávist mezi lidmi, která by ve svobodné společnosti v takové míře vůbec neexistovala.

To, odkud přistěhovalec pochází, jaké je barvy pleti nebo náboženského vyznání vůbec nehraje roli. Jedinou zásadní a důležitou podmínkou je respektování principu neagrese vůči osobám a soukromému majetku. Důsledný respekt k soukromému vlastnictví je jediným spravedlivým a zároveň elegantním řešením veškeré migrace lidí. Největší překážkou a zdrojem chaosu, nejednoznačnosti a vzájemné lidské nenávisti je v tomto smyslu stát a jím vytvořená kolektivistická schémata.

0 1
možnosti
PT

P23e35t74r 68T94o98m75e46k

7. 1. 2017 12:29

????? proč nemluvíte pravdu ?????????????????RvRvRvRvRvRv

0 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 905x
MUDr. Antonín Brzek, psychiatr a sexuolog

Seznam rubrik